De Klankmakerij

Het F-Experience Museum werd omgebouwd tot De Klankmakerij: een gloednieuwe indoor attractie in Dranouter met klankspelen & doe-opdrachten!

De Klankmakerij is een plek waar spelletjesfanaten, muziekliefhebbers en curieuzeneuzen aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan. Wie alle etappes van De Klankmakerij heeft doorlopen, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei weetjes op. Het Centraal Spelbord stuurt jou en je speelgenoten langs een uniek parcours: van het Verhalenkabinet naar het Akkoordium, tot de Melodiemachine, de Ritmekast & nog veel meer. Benieuwd wie aan het eind van alle kamers het meeste punten heeft gesprokkeld… 

Een ideale, laagdrempelige uitstap voor gezinnen, familie- en vriendengroepen en scholen! Bezoek hier de website van De Klankmakerij.

Meer plezier rond De Klankmakerij

De Klankmakerij bevindt zich in het bruisende bezoekerscentrum Dranouter Centrum, in hetzelfde gebouw als Eetcafé ’t Folk en Muziekcentrum Dranouter.

Je geniet er van een gevarieerde concertagenda, met optredens in de foyer of in de concertzaal. Je kan er terecht voor cursussen, workshops, kinderactiviteiten, muzikale projecten… Er valt heel wat te beleven voor groepen!

De medewerkers van De Klankmakerij stellen graag een (halve) dagprogramma samen op jouw maat. Bosklas, personeelsuitstap, pedagogische studiedag, familiedag…

Ons team - onder leiding van Greet - staat voor je klaar. Zelfs voor een uitgebreid arrangement, al dan niet met workshop(s), maaltijd in Eetcafé ’t Folk en/of moment in de concertzaal van Muziekcentrum Dranouter. Klik hier voor alle info.

De Klankmakerij is een initiatief van VZW Dranoeter met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO)