Proeven en Genieten

Laat je smaakpapillen strelen door onze streekproducten en lokale dranken. Proef, ontdek en geniet, dat is ook DRANOUTER EXPERIENCE.

* In combinatie met een activiteit uit ons eigen aanbod leggen wij graag contacten voor jullie met de mogelijkheden in de omgeving of met externe begeleiders voor een activiteit hier in Dranouter.


PAKKET MET LEKKERS VAN DE STREEK

Wandelaars en fietsers kunnen dit pakket op voorhand bestellen om mee te nemen tijdens hun uitstapje.

Prijs:

  • € 9/volwassene (St. Bernardus of Ginette, Monteberg witte wijn, kaas en salami met mosterd, fruit)
  • € 6.5/kind (biologisch appelsap, fruit, zakje chips)

Gelieve op voorhand te reserveren via e-mail (info@dranoutercentrum.be) of telefonisch (057 44 69 33)


SMULTOCHT

De smultocht is een heerlijke wandeling langs de mooiste plekjes en panorama’s van Dranouter en Loker. Start van de smultocht is Dranouter Centrum. Je krijgt er alle instructies en gaat gewapend met een wegbeschrijving, een rugzak en wat toeristische info het pad op. Bereid je voor op een stevige klimpartij op de Monteberg en een wondermooie afdaling met adembenemende vergezichten. Onderweg maak je kennis met enkele heerlijke streekproducten en hun ‘biotoop’. Tijdens de smultocht proef je o.a. van deze streekproducten: Kemmelberg Crunch bij Deb’s Tea Garden, glaasje Montebergwijn op wijngoed Monteberg, likeurtje in de omgeving van natuurdomein het Eeuwenhout...

Op vrijdag, zaterdag en zondag, serveren we na elke smultocht in Eetcafé 't Folk 2 ovenkoekjes met camembert, ambachtelijke beenham en Poperings potjesvlees en sla, of tarte tatin met vanilleroomijs, slagroom en koffie (afhankelijk van wanneer de smultocht geboekt wordt).

Op woensdag en donderdag is Eetcafé 't Folk niet open, maar ontdek je ander streeklekker in je rugzak (o.a. rosé wijn van Wijngoed d’ Hellekapelle, Heuvellandse bergstenen, vers fruit...) en serveren we taart met koffie. 

De route van 7.7 km afstand langs het knooppuntennetwerk en af en toe een verbinding langs een mooi wandelpad. Aangepast schoeisel is aangewezen.

De smultocht kan gecombineerd worden met een bezoek aan Wijngoed Monteberg.

Prijs: € 17,5/pers (verrassing voor kindjes)
Duur: 2 uur stappen en 1 uur smullen

Aantal: vanaf 2 personen


WIJNGOED MONTEBERG* 

De familie Six begon heel kleinschalig met 12 are in 1996. De wijngaard bestaat nu uit 45 000 wijnstokken verspreid over 10 ha op de zuidflank van de Monteberg en  Kemmelberg. Naast verschillende  witte wijnen vinifiëert men er ook rosé, rode en mousserende wijn.  Heuvelland is nu erkend als wijnbouwgebied. Wijngoed Monteberg is een AOC (Appellation d' Origine Contrôlée),  in Vlaanderen een GOB (Gecontroleerde oorsprongsbenaming) genoemd. Na de rondleiding is er mogelijkheid tot degustatie. 

Prijs: min. € 140, vanaf 20 personen € 7,00 per persoon (3 degustaties inbegrepen). 

Duur: 1.5 uur  

Meer informatie of graag reserveren? 

Mail naar Greet op info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33.