[F] Experience Museum doet het licht uit

Na ruim 15 jaar dienst doet het [F] Experience Museum in Dranouter. Het verhaal is uitverteld, het is tijd voor iets nieuws. Binnenkort meer!

Op maandag 2 mei 2003 ging het [F] Experience Museum in Dranouter open. Het [F] Experience Museum huisde in het gebouw van vzw Muziekcentrum Dranouter en Dranoeter vzw, in de Dikkebusstraat in Dranouter. Het museum slaagde er sinds haar oprichting in om geïnteresseerden van over het hele land aan te trekken tot een bezoek.

Interactief museum

In het museum kwam je via een multimediaal belevingsparcours alles te weten over folk en volksmuziek. De geschiedenis, de instrumenten, de liederen en de liedboeken, de dansen, de muzikanten en de festivals.

Het was een interactief gebeuren, want je kon zelf de geschiedenis actief ontdekken via filmpjes, geluidsfragmenten, een dansvloer… Kinderen konden experimenteren met de karaokebox, de accordeonstoelen en het muziektapijt. Met al deze activiteiten erbij deed je anderhalf à 2 uur over het parcours. Na 15 jaar dienst, raakte het verhaal van het [F] Experience Museum uitverteld. Het was tijd voor een andere insteek!

Neem een kijkje in het aanbod van Dranouter Experience

Daarom sluit het [F] Experience Museum op vrijdag 25 oktokber 2019 tijdelijk voor renovatiewerken. In het gebouw komt een nieuw concept dat ook rond het thema muziek zal draaien. Binnenkort meer!

Onder de noemer Dranouter Experience blijft Dranoeter vzw een brede waaier van groepsactiviteiten aanbieden. Enkele voorbeelden: een smultocht, een initiatie volksdans, een namiddag volksspelen, een match boerengolf… Het volledige aanbod en alle tarieven zijn te vinden op de website van [F] Experience Museum: http://experience.festivaldranouter.be