Dans, sport & spel

Voel je de sportkriebels door je aderen stromen? Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Of ben je gewoon benieuwd waar sporten voor staat met DRANOUTER EXPERIENCE.

*In combinatie met een activiteit uit ons eigen aanbod leggen wij graag contacten voor jullie met de mogelijkheden in de omgeving of met externe begeleiders voor een activiteit hier in Dranouter.


VOLKSSPELEN

Ongedwongen ontspanning met authentieke volksspelen in een leuk kader. Een parcours van een 10-tal spelen neemt je mee naar de tijd van toen. Bollen door de uil, neusring, sjoelbak, trekbiljart, stelten, ringwerpen, knikkerbak, enz. Deze activiteit vindt plaats in de concertzaal van Muziekcentrum Dranouter.

Speluitleg en scorekaartjes voorzien om het in kleine ploegjes tegen elkaar op te nemen. 

Prijs - individuele bezoeker:

  •  € 7.5/volwassene, incl. streek- of biobiertje (St. Bernardus Triple of Ginette) + portie kaas/salami met mosterd
  • € 5/kind, incl. biologisch appelsap met zakje chipjes

Prijs - groep (vanaf 15 personen): € 40/max van 20 pers, € 55/max van 40 pers

Duur: 1,30 uur à 2 uur


BOERENGOLF

Uniek in Heuvelland is de knotsgekke, uit Holland overgevlogen: boerengolf. Speel dit spel met je vrienden, familie, vereniging of met je bedrijf als teambuilding activiteit, … en beleef enkele leuke uurtjes in de mooie open natuur. Boerengolf is een variatie op het echte reguliere golfspel waarbij een parcours met een aantal holes in zo min mogelijk slagen moet worden afgelegd. In 1999 is het spel ontstaan uit de wens van een Hollander om eens op een grote golfbaan, golf te spelen maar geld had hij er niet voor, dus vond hij zelf maar iets uit. 

Twee teams nemen het tegen elkaar op. Wil je ook eens golfen als een boer, aarzel dan niet en boek meteen deze te gekke activiteit!


Het is aan te raden aangepast schoeisel te voorzien na enkele dagen regenweer. Spelmateriaal, speluitleg en scorekaartjes kan je afhalen aan de balie van Dranouter Experience.

Prijs Individuele bezoeker:  € 7,5/volwassene (incl. huisgemaakte picon van Eetcafé 't Folk, droge worst + mosterd), € 5/kind (incl. biologisch appelsap + hoeve-ijs in potje)

Prijs school: € 2/kind

Prijs groep (vanaf 15 deelnemers): € 4/persoon (incl. biosapje)

Duur: 1,30 uur à 2 uur


 


FOTOZOEKTOCHT  

Via allerlei binnenpaden en adembenemende panorama's wandel je naar de Rodeberg, je zoekt de weg aan de hand van foto's. De begeleider krijgt een stafkaart mee. De tocht slingert door de Douvevallei, langs de wijngaard van Entre Deux Monts en op de Rode Berg verken je het Hellegatbos. Extra uitdaging voor onderweg? Een reeks foto's in de juiste volgorde zetten!

De fotozoektocht kan gecombineerd worden met bezoek wijngoed Entre Deux Monts, een ritje op de zetellift Cordoba in Westouter, of het ringsteken te paard in Ruiterschool Rode Berg.

Prijs:

  •  € 6.5/volwassene, incl. Entre Deux Monts witte wijn & rillette met toastjes 
  • € 5/kind, incl. biologisch appelsap–braam & rijsttaartje van bakkerij D'Oventote
  • 1 flyer van de zoektocht per 2 mensen

Duur: 3 uur  / afstand 8.8 km 

VOLKSDANS

Traditionele en nieuwe volksdeuntjes nodigen uit om een danspasje te zetten. Volksdans brengt je van Vlaanderen tot ver buiten de Europese grenzen. Verschillende danspassen, figuren, houdingen, ritmes en het gebruik van typische instrumenten maken elke dans uniek en kenmerkend voor een bepaalde streek. Voel je de danskriebels bij je opkomen? Onze lesgever biedt je een gevarieerd dansprogramma aan en wil je er graag van overtuigen dat volksdans leeft!

Prijs:

  • € 75 voor min. 15 personen, 30 personen max
  • € 95 voor 60 personen max

Duur: 1,30 uur

Meer informatie of graag reserveren? 

Mail naar Greet op info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33.