Beleef Dranouter

Wil je weten waar Dranouter echt voor staat? 
Ontdek ons aanbod aan belevingsactiviteiten en laat je meeslepen doorheen de echte DRANOUTER EXPERIENCE.

Muzikale wandelingen:


MUZIKALE WANDELING: FOLKTOCHT 

De folktocht voert je mee doorheen Dranouter en laat je proeven van zijn verleden. Tijdens deze wandeling nemen twee muzikale gidsen je mee op sleeptouw. Wim en Trui Chielens laten je genieten van de mooie natuur in Heuvelland. Ze nemen je ook mee naar bijzondere plekjes met een rijke geschiedenis. Bij deze ontdekkingen horen telkens een verhaal, gedicht of lied onder begeleiding van accordeon.

De verschillende thema’s die aan bod komen zijn onder andere het ontstaan van de West-Vlaamse heuvels, de schrijfster Marguerite Yourcenar, WO I, de geuzen, het Festival,… De tocht gaat tot in het Dranouterse natuurgebied ‘Het Eeuwenhout’ en komt twee uur later terug aan bij het Eetcafé. Je kan er dan ook proeven van een nieuw streekproduct, namelijk de Eeuwenhout kruidenlikeur. Dit is een likeur op basis van lokale en exotische kruiden.

Prijs en aantal: € 260 per groep van max.30 personen/€ 270 per groep van max.40 personen.

Kan voor kleinere groepen, families, met minder dan 25 pers à forfait van € 250 per groep.

Duur: 2 uur

TIP: Boek deze activiteit bij het schijnsel van lantaarns als avondwandeling. Zo leer je Dranouter kennen in het gezellige schemerdonker.

MUZIKALE WANDELING: BERG VOL VERHALEN

De Kemmelberg is een eeuwenoud natuurlijk baken temidden de vlakke Westhoek waar natuur, cultuur, religie en erfgoed samenkomen. Achter elk bosje, in elk valleitje en op elke flank zijn er landschappelijke getuigenissen van een groots en boeiend verleden, een bruisend heden en een hoopvolle toekomst.

Yves Bondue gidst u over en rond de Kemmelberg met het romantische verhaal van Louise Poty, een jonge Française, op zoek naar sporen van haar tijdens WOI gesneuvelde overgrootvader. Ze ontmoet op de Monteberg de jonge Lander, die haar op mooie plekjes verhalen vertelt over Kelten, een middeleeuws magisch paard en andere bergbewoners. Over streekgewoonten en -specialiteiten horen we alles bij monde van de tooggangers Jacques en Georges, een paar cafébazen en winkeliers en een bevlogen geuzenkenner met een nogal lastige echtgenote. Het verhaal wordt doorspekt met liedjes en live accordeonmuziek en eindigt bij een fris glas en een nieuw lied over de Kemmelberg.

Prijs en aantal: € 250 per groep van max.30 personen/€ 260 per groep van max.40 personen. Op een overeen te komen datum.

Kan voor kleinere groepen, families, met minder dan 25 pers à forfait van € 250 per groep.

Meer informatie: info@dranoutercentrum.be of  bel 057 44 69 33

 Duur: 2,5 uur

TIP: Boek deze activiteit bij het schijnsel van lantaarns als avondwandeling. Zo leer je Dranouter kennen in het gezellige schemerdonker.


MUZIKALE WANDELING: WESTERWIJN

Het mag bij sommigen enige verbazing wekken, maar tot halfweg de 19e eeuw was Heuvelland een echte wijnstreek. Na een afwezigheid van bijna twee eeuwen verscheen in 1996 een nieuwe wijngaard op de zuidflank van de Kemmelberg. Sindsdien groeide die aan tot zo'n 30 ha wijngoed, verspreid over een dozijn wijnboeren in de heuvels van de Westhoek.

De muzikale wandeling loopt doorheen het territoir van één van de Heuvellands wijngaarden. Tussen de wijnstokken ontkurkt Yves Bondue voor ons een spannende intrige met poëzie en sappige volkswijsheden waarin we de geschiedenis van de wijn in de Westhoek leren kennen. Om het publiek helemaal te chambreren speelt hij accordeon en zingt hij een aantal klassiekers uit het wijnrepertoire.

Dit kan zowel overdag of als bij avond.

Prijs en aantal: € 250 per groep van max.30 personen/€ 260 per groep van max.40 personen

Kan voor kleinere groepen, families, met minder dan 25 pers à forfait van € 250 per groep.

Duur: wandeling 1.5 uur  

TIP: Boek deze activiteit bij het schijnsel van lantaarns als avondwandeling. Zo leer je Dranouter kennen in het gezellige schemerdonker.


WANDEL - EN FIETSKAARTEN

Dranouter is een ideale uitvalsbasis om een parcours uit te stippelen langs een wandel of –fietsnetwerk. We beschikken over een ruim assortiment aan kaarten die je kan aankopen in onze folkshop.