Bezoek [F] Experience Museum aan helft van de prijs

Wie tussen maandag 22 april 2019 t.e.m. vrijdag 25 oktober 2019 het [F] Experience Museum in Dranouter bezoekt, die krijgt 50% korting op de inkomprijs. Daarna sluit het huidige museum de deuren voor verbouwingswerken. Het verhaal van het huidige museum is uitverteld, het is tijd voor iets nieuws. Lees hieronder meer!

Geschiedenis van folkmuziek

Het [F] Experience Museum huist in het gebouw van vzw Muziekcentrum Dranouter en Dranoeter vzw, in de Dikkebusstraat in Dranouter. Het museum slaagt er sinds haar oprichting in om geïnteresseerden van over het hele land aan te trekken tot een bezoek.

In het huidige museum kom je via een multimediaal belevingsparcours alles te weten over folk en volksmuziek. De geschiedenis, de instrumenten, de liederen en de liedboeken, de dansen, de muzikanten en de festivals.

Tijdelijk de deuren toe

Het is een interactief gebeuren, want je kan zelf de geschiedenis actief ontdekken via filmpjes, geluidsfragmenten, een dansvloer… Kinderen kunnen experimenteren met de karaokebox, de accordeonstoelen en het muziektapijt. Met al deze activiteiten erbij doe je anderhalf à 2 uur over het parcours.

Na 15 jaar dienst, raakt het verhaal van het [F] Experience Museum uitverteld. Het is tijd voor een andere insteek! Daarom zal het [F] Experience Museum tijdelijk sluiten voor renovatiewerken. In het gebouw komt een nieuw concept dat ook rond het thema muziek zal draaien. Binnenkort meer!

Ingang voor helft van de prijs

Wie het museum nog wil bezoeken, heeft nog even tijd. Van maandag 22 april 2019 t.e.m. vrijdag 25 oktober 2019 geeft het [F] Experience Museum een korting van 50% op de toegangsprijs.

  • Dankzij deze tijdelijke korting betaalt een volwassene nog 3 euro.
  • Kinderen en jongeren tussen 6 en 18 bezoeken het museum voor 2 euro.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang.

Gratis bezoek bij boeken van groepsactiviteit

Wie in deze periode een groepsactiviteit boekt uit het eigen aanbod van Dranouter Experience, die krijgt het museumbezoek er gratis bovenop! Dranouter Experience biedt immers een brede waaier van groepsactiviteiten aan. Enkele voorbeelden: een smultocht, een initiatie volksdans, een namiddag volksspelen, een match boerengolf… Het volledige aanbod en alle tarieven zijn te vinden op de website van [F] Experience Museum: http://experience.festivaldranouter.be