Erop uit met het gezin

Op zoek naar een leuke activiteit of 'iets anders' in Heuvelland met het gezin? Dan moeten je zeker eens een kijkje nemen in ons aanbod! Wij bieden een waaier aan mogelijkheden aan om een boeiende, leuke dag te organiseren. Hieronder vindt u een paar suggesties. 

 • Smultocht
 • Picknickmand met bolderkar
 • Boerengolf
 • Zoektocht: Het lied van de Gèspiet

SMULTOCHT

De smultocht is een heerlijke wandeling langs de mooiste plekjes en panorama’s van Dranouter en Loker. Start van de smultocht is Dranouter Centrum. Je krijgt er alle instructies en gaat gewapend met een wegbeschrijving en wat toeristische info op pad. Bereid je voor op een stevige klimpartij op de Monteberg en een wondermooie afdaling met adembenemende vergezichten. Onderweg maak je kennis met enkele heerlijke streekproducten en hun ‘biotoop’. De wandeling eindigt in ons Eetcafé met Nouterse appeltaart en koffie voor de middagstappers en ovenkoekjes met streekbeleg voor de namiddagstappers.

De route van 6.8 km langs het knooppuntennetwerk loopt zowel langs verharde als niet verharde wandelpaden. Aangepast schoeisel is een aanrader.

Prijs: € 15 per persoon
Duur: 2u stappen, 1u smullen
Aantal: vanaf 2 personen


PICKNICKMAND MET BOLDERKAR

Smullen van streekproducten en andere lekkernijen in het prachtige Heuvelland? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bestel bij ons een lekkre picknickmand met streeklekkers. Zo kan je gepakt met een goed gevulde picknickmand en een bolderkar eropuit trekken om de idyllische streek te verkennen.
Je kan kiezen om op eigen houtje te wandelen, of om een parcours uit te stippelen langs wandelnetwerken.  Dranouter Centrum vormt namelijk de ideale uitvalsbasis voor een zalige wandeling. De vele beschermde natuurgebieden en prachtige vergezichten maken het meer dan de moeite waard. Aan de balie van Dranouter Centrum zijn er wandelroutes te verkrijgen. 

Prijs:

 •  € 35 per bolderkar incl. gevulde picknickmand voor 2 personen.
 •  € 14 per extra persoon
 •  € 9 per kind -12 jaar

Duur: wandeling zelf uit te stippelen. Wandelroutes en wandelnetwerkkaart van het Heuvelland te verkrijgen aan de balie van Dranouter Centrum.

Let op: je kan enkel een picknickmand  met bolderkar boeken voor je uitstap tijdens het weekend

Aantal: Max 8 personen per bolderkar, meerdere karren ter beschikking

In de picknickmand voorzien:

- Per volwassene:

 • Huisgemaakte picon en kaasblokjes
 • 2 ovenkoekjes, 3 soorten beleg, boter, mosterd en salade
 • Dessert
 • Streekbiertje of fruitsap, water

- Per kind:

 • Biologisch appelsap en kaasblokjes
 • 1 ovenkoekje, 3 soorten beleg, boter, mosterd en salade
 • Dessert
 • Biologisch appelsap en water

BOERENGOLF

Nieuw en uniek in Heuvelland is de knotsgekke, uit Holland overgevlogen: boerengolf. Speel dit spel met je vrienden, familie, vereniging of met je bedrijf als teambuilding activiteit, … en beleef enkele leuke uurtjes in de mooie open natuur. Boerengolf is een variatie op het echte reguliere golfspel waarbij een parcours met een aantal holes in zo min mogelijk slagen moet worden afgelegd. In 1999 is het spel ontstaan uit de wens van een Hollander om eens op een grote golfbaan, golf te spelen maar geld had hij er niet voor, dus vond hij zelf maar iets uit. 
Twee teams nemen het tegen elkaar op. Wil je ook eens golfen als een boer, aarzel dan niet en boek meteen deze te gekke activiteit.

De weide is gelegen net achter het Muziekcentrum. Na enkele dagen regenweer kan het nat liggen. Aangepast schoeisel is aangewezen. Spelmateriaal, scorekaartjes en speluitleg kan je afhalen aan de balie van Dranouter Experience.

Prijs: € 4,00 per persoon (biosapje inbegrepen)
Duur: 1,5 uur
Aantal: max. 40 personen

Opgelet! : Kan niet gereserveerd worden tussen woensdag 29 juli en dinsdag 8 september 2020. De weide waar het parcours is uitgezet maakt op 7, 8 en 9 augustus deel uit van het festivalterrein voor Festival Dranouter.


ZOEKTOCHT: HET LIED VAN DE GÈSPIET

De Geelgors alias de Gèspiet is de liedjesmaker van deze streek maar de vogel is onvindbaar. Onze vriendin Hanna gaat op zoek naar hem. Er is wel één klein probleempje... Ze weet niet hoe deze kleine akkervogel eruit ziet. Wat ze wel weet is dat dit citroengeel-vogeltje een mooi gezang heeft. Helpen jullie Hanna zoeken welke noten de akkervogel op zijn zang heeft? Met dit lied kan het vrouwtje Geelgors gelokt worden. Samen met Hanna houden we ogen er oren goed open en volgen de weg.

Prijs: €1, te verkrijgen in Dienst Toerisme Kemmel en Muziekcentrum Dranouter.

Duur: 1,5 uur tot 2 uur, vertrek vanuit Muziekcentrum

Afstand: 3 km