Dans, sport & spel

Voel je de sportkriebels door je aderen stromen? Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Of ben je gewoon benieuwd waar sporten voor staat met DRANOUTER EXPERIENCE.

*In combinatie met een activiteit uit ons eigen aanbod leggen wij graag contacten voor jullie met de mogelijkheden in de omgeving of met externe begeleiders voor een activiteit hier in Dranouter.


VOLKSDANS

Traditionele en nieuwe volksdeuntjes nodigen uit om een danspasje te zetten. Volksdans brengt je van Vlaanderen tot ver buiten de Europese grenzen. Verschillende danspassen, figuren, houdingen, ritmes en het gebruik van typische instrumenten maken elke dans uniek en kenmerkend voor een bepaalde streek. Voel je de danskriebels bij je opkomen? Onze lesgever biedt je een gevarieerd dansprogramma aan en wil je er graag van overtuigen dat volksdans leeft!

Prijs en aantal: € 60 per sessie tot max. 30 personen/ € 80 per sessie tot max. 60 personen
Duur: 1u à 1u30  


VOLKSSPELEN

Ongedwongen ontspanning met authentieke volksspelen in een leuk kader. Een parcours van een 10-tal spelen neemt je mee naar de tijd van toen. Bollen door de uil, neusring, sjoelbak, trekbiljart, stelten, ringwerpen, knikkerbak, enz. Deze activiteit vindt plaats in de concertzaal van Muziekcentrum Dranouter.

Speluitleg en scorekaartjes voorzien om het in kleine ploegjes tegen elkaar op te nemen. 

Prijs en aantal: € 25 per groep tot max. 20 personen/€ 35 per groep tot max. 40 personen
Duur: 2 uur


BOERENGOLF

Nieuw en uniek in Heuvelland is de knotsgekke, uit Holland overgevlogen: boerengolf. Speel dit spel met je vrienden, familie, vereniging of met je bedrijf als teambuilding activiteit, … en beleef enkele leuke uurtjes in de mooie open natuur. Boerengolf is een variatie op het echte reguliere golfspel waarbij een parcours met een aantal holes in zo min mogelijk slagen moet worden afgelegd. In 1999 is het spel ontstaan uit de wens van een Hollander om eens op een grote golfbaan, golf te spelen maar geld had hij er niet voor, dus vond hij zelf maar iets uit. 

Twee teams nemen het tegen elkaar op. Wil je ook eens golfen als een boer, aarzel dan niet en boek meteen deze te gekke activiteit!

De weide is gelegen net achter het Muziekcentrum. Het is aan te raden aangepast schoeisel te voorzien na enkele dagen regenweer.  Spelmateriaal, speluitleg en scorekaartjes kan je afhalen aan de balie van Dranouter Experience.

Prijs: € 4,00 per persoon (biosapje inbegrepen)

         € 2,00 voor schoolgroepen (zonder sapje)


Duur: 1u30
Aantal: max. 40 personen

Opgelet! : Kan niet gereserveerd worden tussen woensdag 29 juli t.e.m. dinsdag 8 september 2020. De weide waar het parcours is uitgezet maakt tijdens het eerste weekend van augustus deel uit van het festivalterrein voor Festival Dranouter. 


DIDGERIDOO *

Een Didgeridoo of een Yidaki is een Australisch muziekinstrument of blaasinstrument van de aboriginals uit Australië. Het is een holle boomtak van ongeveer 140 cm lang die de woonplaats van termietachtigen was. In de workshop leer je de basistoon spelen op PVC-buizen met een  mondstuk gevormd in was. Ook kom je in contact met de denkwijze van de Aboriginals en hun gebruiken. De lesgever is één van de beste didgeridoospelers van België, Peter Paelinck. Peter reisde al vaak naar Australië om er de 'Yidaki' te leren bespelen, waar hij met verschillende groeperingen Aboriginals samenwerkte.

Prijs : € 100 per uur (+ € 50 per extra half uur)
Aantal: max. 40 personen per uur 


AFRIKAANSE PERCUSSIE*

In deze workshop kan je op een professionele, leerrijke manier kennismaken met een andere cultuur. Via de muziek en zijn geliefkoosd instrument de djembé, wil Bovic een stukje Afrikaanse cultuur doorgeven. Bovic neemt de leerlingen mee naar een boeiende wereld van ritmes en percussie. Muziek spelen, zingen, dansen en naar verhalen luisteren. 

Prijs: € 218 lesgeld voor min.2 uur opeenvolgend        (Kan opgesplitst worden in 2 groepen voor 1 uur)

          Per bijkomend uur € 60

          + huur djembé: € 2,50 per dag (min 15 stuks)

Aantal: max 25 personen


AFRIKAANSE DANS*

Maak kennis met boeiende ritmes en bewegingen van Afrikaanse dans. Onze Congolese dansmeester (in traditionele kledij) brengt kleurrijke sieraden mee voor alle dansers zodat ze snel in de juiste sfeer en kadans raken. 

Enkel te boeken in combinatie met Afrikaanse percussie.

Prijs: € 208 lesgeld voor min.2 uur opeenvolgend        (Kan opgesplitst worden in 2 groepen voor 1 uur)

Aantal: max 25 personen


AFRIKAANSE PARELS*

Aan de hand van voorbeelden en foto's bekijken we eerst, hoe verschillende Afrikaanse culturen met hun lichaam omgaan, hoe zij zich opsmukken, welke sieraden zij dragen en welke rol beschilderingen en tatoeages hebben. 

Enkel te boeken in combinatie met Afrikaanse percussie.

Prijs: € 37 per uur

+ materiaal parels: € 3 per persoon

                                 € 2,50 voor schoolgroepen
Aantal: max 25 personen


FOTOZOEKTOCHT  

Via allerlei binnenpaden en adembenemende panorama's wandel je naar de Rodeberg, je zoekt de weg aan de hand van foto's. De begeleider krijgt een stafkaart mee. Tijdens de wandeling beantwoord je de vragen die naast de foto's staan in de bundel die je meekrijgt per groep. Je doorkruist het Eeuwenhout, een oud eikenbos dat na  WO II werd gekapt en opnieuw werd aangeplant.

De fotozoektocht kan gecombineerd worden met bezoek wijngoed Entre Deux Monts of zetellift Cordoba of Ringsteken te paard.

Prijs: € 5 per groep van 10 personen/ 2 exemplaren fotozoektocht

Duur: 3 uur  / afstand 8.8 km


RINGSTEKEN TE PAARD*

Nog nooit een paard van dichtbij gezien? Toch stap je er voor ringsteken probleemloos op! Je hoeft geen ervaren paardrijder te zijn want het paard wordt in looppas begeleid. Van op het paard probeer je met een kleine speer een ring van een paal af te steken. Het ringsteken duurt niet langer dan enkele minuten per persoon: op het paard stijgen, in looppas naar de ring en steken maar! (1 poging per persoon). 

Ruiterschool Rodeberg ligt op 5 min. rijden van het Muziekcentrum. Ringsteken kan binnen doorgaan bij regenweer.

Prijs: € 5 per persoon + drankje. 

          € 3 voor schoolgroepen


Meer informatie of graag reserveren? 
Mail naar Greet op info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33.