Beleef Dranouter

Wil je weten waar Dranouter echt voor staat? 
Ontdek ons aanbod aan belevingsactiviteiten en laat je meeslepen doorheen de echte DRANOUTER EXPERIENCE.

Muzikale wandelingen:


MUZIKALE WANDELING: FOLKTOCHT 

De folktocht voert je mee doorheen Dranouter en laat je proeven van zijn verleden. Tijdens deze wandeling nemen twee muzikale gidsen je mee op sleeptouw. Wim en Trui Chielens laten je genieten van de mooie natuur in Heuvelland. Ze nemen je ook mee naar bijzondere plekjes met een rijke geschiedenis. Bij deze ontdekkingen horen telkens een verhaal, gedicht of lied onder begeleiding van accordeon.

De verschillende thema’s die aan bod komen zijn onder andere het ontstaan van de West-Vlaamse heuvels, de schrijfster Marguerite Yourcenar, WO I, de geuzen, het Festival,… De tocht gaat tot in het Dranouterse natuurgebied ‘Het Eeuwenhout’ en komt twee uur later terug aan bij het Eetcafé. Je kan er dan ook proeven van een nieuw streekproduct, namelijk de Eeuwenhout kruidenlikeur. Dit is een likeur op basis van lokale en exotische kruiden.

Prijs en aantal: € 250 per groep van max.30 personen/€ 260 per groep van max.40 personen

                           € 235 in combinatie met [F] Experience (museumbezoek apart te betalen)

 Duur: 2 uur


MUZIKALE WANDELING: FESTIVALTOCHT

Tijdens een prachtige wandeling doorheen de Heuvellandse natuur, gidsen twee muzikale vertellers je langs plaatsen waar je de geschiedenis van Festival Dranouter kan inademen. Met enkele knallende songs kom je meteen in de sfeer. Onder andere Wannes Van de Velde en Laïs kruisen ons pad.

Verhalen over het ontstaan van het festival, de artiesten, anekdotes uit verschillende edities, je krijgt het allemaal te horen. Ook de moeilijke jaren ’80 en de folkrevival in de jaren ’90 worden belicht. Regen en zonneschijn worden bezongen vergezeld door een lekkere kruidenlikeur. De wandeling is als het ware een muzikale reis door het bestaan van het festival en werd uitgedacht door Wim Chielens.

Prijs en aantal: € 250 per groep van max.30 personen/€ 260 per groep van max.40 personen  

                           € 235 in combinatie met [F] Experience (museumbezoek apart te betalen)

 Duur: 1.5 uur


MUZIKALE WANDELING: SFEERVOLLE WANDELING BIJ AVOND

Bij het schijnsel van lantaarns neemt de muzikale duizendpoot Yves Bondue je mee op een avondwandeling, vol verrassende vertellingen en liederen uit een ver verleden tijd. Deze tocht laat je Dranouter kennen in de duisternis en geeft de mogelijkheid te proeven van een pittige kruidenlikeur.

Prijs en aantal: € 250 per groep van max.30 personen/€ 260 per groep van max.40 personen

                           € 235 in combinatie met [F] Experience (museumbezoek apart te betalen)

 Duur: 1,5 uur


WANDEL - en FIETSKAARTEN

Dranouter is een ideale uitvalsbasis om een parcours uit te stippelen langs een wandel of –fietsnetwerk. We beschikken over een ruim assortiment aan kaarten die je kan aankopen in onze folkshop.