Proeven en Genieten

Laat je smaakpapillen strelen door onze streekproducten en lokale dranken. Proef, ontdek en geniet, dat is ook DRANOUTER EXPERIENCE.

* In combinatie met een activiteit uit ons eigen aanbod leggen wij graag contacten voor jullie met de mogelijkheden in de omgeving of met externe begeleiders voor een activiteit hier in Dranouter.


PAKKET MET LEKKERS VAN DE STREEK

Wandelaars en fietsers kunnen dit pakket op voorhand bestellen om mee te nemen tijdens hun uitstapje.

Prijs:

 • € 9/volwassene (St. Bernardus of Ginette, Monteberg witte wijn, kaas en salami met mosterd, fruit)
 • € 6.5/kind (biologisch appelsap, fruit, zakje chips)

Gelieve op voorhand te reserveren via e-mail (info@dranoutercentrum.be) of telefonisch (057 44 69 33)


SMULTOCHT

De smultocht is een heerlijke wandeling langs de mooiste plekjes en panorama’s van Dranouter en Loker. Start van de smultocht is Dranouter Centrum. Je krijgt er alle instructies en gaat gewapend met een wegbeschrijving, een rugzak en wat toeristische info het pad op. Bereid je voor op een stevige klimpartij op de Monteberg en een wondermooie afdaling met adembenemende vergezichten. Onderweg maak je kennis met enkele heerlijke streekproducten en hun ‘biotoop’. Tijdens de smultocht proef je o.a. van deze streekproducten: ambachtelijke speculoos van bakkerij d 'Oventote, glaasje Montebergwijn op wijngoed Monteberg, likeurtje in de omgeving van natuurdomein het Eeuwenhout...

Op vrijdag, zaterdag en zondag, serveren we na elke smultocht in Eetcafé 't Folk 2 ovenkoekjes met streekbeleg en sla, of een rijsttaartje met koffie (afhankelijk van wanneer de smultocht geboekt wordt).

Op woensdag en donderdag is Eetcafé 't Folk niet open, maar ontdek je ander streeklekker in je rugzak (o.a. rosé wijn van Wijngoed d’ Hellekapelle, Heuvellandse bergstenen, vers fruit...).

De route van 7.7 km afstand langs het knooppuntennetwerk en af en toe een verbinding langs een mooi wandelpad. Aangepast schoeisel is aangewezen.

De smultocht kan gecombineerd worden met een bezoek aan Wijngoed Monteberg.

Prijs: € 15/pers (verrassing voor kindjes)
Duur: 2 uur stappen en 1 uur smullen

Aantal: vanaf 2 personen


PICKNICKMAND MET BOLDERKAR

Smullen van streekproducten en andere lekkernijen in het prachtige Heuvelland? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bestel bij ons een lekkre picknickmand met streeklekkers. Zo kan je gepakt met een goed gevulde picknickmand en een bolderkar eropuit trekken om de idyllische streek te verkennen.
Je kan kiezen om op eigen houtje te wandelen, of om een parcours uit te stippelen langs wandelnetwerken.  Dranouter Centrum vormt namelijk de ideale uitvalsbasis voor een zalige wandeling. De vele beschermde natuurgebieden en prachtige vergezichten maken het meer dan de moeite waard. Aan de balie van Dranouter Centrum zijn er wandelroutes te verkrijgen. 

Prijs:

 •  € 35 per bolderkar incl. gevulde picknickmand voor 2 personen.
 •  € 14 per extra persoon
 •  € 9 per kind -12 jaar

Duur: wandeling zelf uit te stippelen. Wandelroutes en wandelnetwerkkaart van het Heuvelland te verkrijgen aan de balie van Dranouter Centrum.

Let op: je kan enkel een picknickmand  met bolderkar boeken voor je uitstap tijdens het weekend

Aantal: Max 8 personen per bolderkar, meerdere karren ter beschikking

In de picknickmand voorzien:

- Per volwassene:

 • Huisgemaakte picon en kaasblokjes
 • 2 ovenkoekjes, 3 soorten beleg, boter, mosterd en salade
 • Dessert
 • Streekbiertje of fruitsap, water

- Per kind:

 • Biologisch appelsap en kaasblokjes
 • 1 ovenkoekje, 3 soorten beleg, boter, mosterd en salade
 • Dessert
 • Biologisch appelsap en water

WIJNGOED MONTEBERG* 

De familie Six begon heel kleinschalig met 12 are in 1996. De wijngaard bestaat nu uit 45 000 wijnstokken verspreid over 10 ha op de zuidflank van de Monteberg en  Kemmelberg. Naast verschillende  witte wijnen vinifiëert men er ook rosé, rode en mousserende wijn.  Heuvelland is nu erkend als wijnbouwgebied. Wijngoed Monteberg is een AOC (Appellation d' Origine Contrôlée),  in Vlaanderen een GOB (Gecontroleerde oorsprongsbenaming) genoemd. Na de rondleiding is er mogelijkheid tot degustatie. 

Prijs: min. € 140, vanaf 20 personen € 7,00 per persoon (3 degustaties inbegrepen). 

Duur: 1.5 uur